Renk seçin:


+90 538 469 07 30

Sosyal Medyada Biz}

Mevcut Müşteriler için %10 İndirim Fırsatı
Daha Önceden Teknik Servis Hizmeti Almış Müşterilerimiz İçin %10 İndirim Fırsatı. İlk Defa Tamir Hizmeti Alıyorsanız Farklı Bir Cihaz Arıza Veya Bakımın %10 İndirimden Yararlanabilirsiniz.

Klima Servisi

Sımsıcak yaz aylarında vazgeçilmez olan klimalarımıza ne kadar önem gösteriyoruz? Gerek ev gerekse iş yerlerinde kullandığımız ve sıcak yaz aylarında bizleri serinleten klimaların, senelik bakımlarının ve gaz kontrollerinin yapılmaması sonucunda klimaların ömrü yarı yarıya düşerken, sağlık ve performans açısından da ciddi tehlikeler ortaya çıkmaktadır.

Bakım görmeyen klimanın filtrelerinin zamanla biriken toz ve mikropları bulunduğunuz ortama yayıldığına dikkat çekmek isteriz. Senelik yapılan rutin bakımlarda hem klimanızın gaz kontrolü yapılmakta hem de filtrelerin temizliği biyolojik klima temizleme ilaçlarıyla yapılmaktadır.

Klima gazınız da eksiklik var ise mutlaka gaz şarjı yaptırmalısınız, aksi takdirde yüksek maliyet ile düşük verim almak kaçınılmaz bir hal alır. 15 yıllık bilgi birikimiyle Öz Anadolu Teknik  – klima servisi hizmetlerinde daima yanınızdadır.

Daha konforlu ve verimli yaşam alanları için kapalı ortamların havasını  soğutan, nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden cihazlar olan klimalar hem evlerde hem de işyerlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Artık lüks olmaktan çıkarak ihtiyaç duyulan bir cihaz haline gelen klimalar eğitim kurumları, işyerleri, konutlar, restoranlar, oteller ve hastaneler gibi pek çok alanda kendine yer buluyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha az enerjiyle daha fazla verim sunan klimalar, zaman zaman çeşitli arıza ve sorunlarla da karşılaşabiliyor. Birtakım sorunlardan ötürü ısıtma ve soğutma işlevini yerine getiremeyen klimaların bu sorunu pek çok farklı sebepten kaynaklı olabiliyor. Klima kullanıcılarının en çok karşılaştığı sorunlar arasında ise ısıtmama sorunu yer alıyor. Peki klima neden ısıtmaz? Klimanın sıcak hava üflememesinin altında yatan pek çok farklı neden olabilir. Gelin bu nedenlerin neler olabileceğine hep birlikte bakalım!

Klima Neden Isıtmıyor Olabilir?

Klima ısıtmama nedenleri arasında pek çok farklı sebep sıralanabilir. Klima neden ısıtmaz sorusuna sıklıkla yanıt olarak verilen sebepler işte şunlar:

  • Klimanın gazı olması gerekenden az ya da fazla olabilir.
  • Klimanın kompresörü arızalı olabilir.
  • Bakır boru hattında ezilme ya da kırılma gibi bir sorun olabilir.
  • Klimanın kumandası arızalı olabilir.
  • Klimanın sensörlerinde bir sorun olabilir.
  • Klima dış ve iç ünite fanında bir problem olabilir.
  • Klima kondansatörü arızalı olabilir.
  • Klimanın motoru arızalanmış olabilir.
  • İç ünite peteğinde ya da filtresinde kir birikmiş olabilir.
  • Dış ünite peteğinde ya da filtresinde kir birikmiş olabilir.
  • Sinyal kablosunda sorun olabilir.
  • Klima ısı ayarı doğru yapılmamış olabilir. (Ayarın genelde 25°C civarında olması gerekir.)
  • İç ünite kanatçığı aşağı doğru olmayabilir.

Klima Isıtmıyor, Ne Yapmalıyım?

Klimanız yukarıda saymış olduğumuz nedenlerden ya da farklı bir nedenden ötürü ısıtmıyor olabilir. Klima ısıtmıyor ve ne yapabilirim diyorsanız, bunun en sağlıklı yolu yetkili bir teknik servisten yardım almaktır. Ancak basit sebeplerden ötürü bir ısıtmama sorunu varsa kullanıcı olarak yapabileceğiniz bazı müdahaleler de bulunuyor. Klima ısıtma yapmıyor ise kullanıcı olarak yapabilecekleriniz şunlar:

– Klima ısıtma yapmıyorsa bunun bir sebebi de klimanın ısıtma modunda olmaması olabilir. Bu yüzden öncelikle klima kumandası üzerinden klima ısıtma modu olan güneş sembolü ya da heat sembolü seçilmelidir.

– Klimanın beklenilen verimlilikte ısıtması için klima ısı derecesinin ayarlanmış olması gerekir. Yapacağınız sıcaklık ayarı ortam sıcaklık ayarından daha yüksek olmalıdır. Eğer klima ısı ayarı ortam sıcaklık ayarından düşük olursa, klimanız ısıtma sağlayamaz.

– Klimanız ısıtmıyorsa dış ünitenin devreye girip girmediğini de kontrol etmenizde yarar var. Eğer dış ünite devreye giriyorsa parçalarda bir sorun olabilir. Ancak  dış ünite devreye girmiyorsa klimanız elektronik olarak bloke olmuş demektir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda klimanızı resetleyin ve cihazı enerjisinden kapatın 10 dakika kadar bekleyip ve tekrar açın.

– Klimayı kullandığınız alanda camlar ve kapılar açıksa, beklediğiniz ısıtma verimliliğini bu yüzden de alamıyor olabilirsiniz. Bu yüzden açık kapı ve pencereleri kapatın.

– Klimanız ısıtmıyorsa kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir diğer işlem de klimanın hava girişlerinin açık olup olmadığını kontrol etmek. Eğer klimanın önü mobilya gibi eşyalarla kapatılmışsa bu durumda da beklenilen ısıtma performansı karşılanmaz. Klima hava girişlerinin her koşulda açık olması gerektiğini unutmayın!

– Klima neden ısıtmaz sorusuna verilebilecek bir başka yanıt da klima yönlendirme kanatçığının aşağı doğru bakmaması olabilir. Klima yönlendirme kanatçığı yukarı doğru olursa ısıtma sağlanmaz. Bu yüzden eğer yönlendirme kanatçığının yönü yukarı ise mutlaka aşağı doğru getirmelisiniz.

– Klima ısıtmama nedenlerinden biri de hava filtresinin temiz olmamasıdır. Eğer klima doğru şekilde ayarlanıp, devreye girip ısıtma yapmaya başladıysa klima filtresini kontrol edin. Klimanın ön kısmında bulunan hava filtresini kullanıma bağlı olarak sıklıkla temizlemeniz gerekir. Genelde 15 günde bir yapılması gereken hava filtresi temizliğini kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

– Klima gazının eksik olup olmadığını anlamak isterseniz klimayı kapatıp açtıktan sonra iç ünite fanının devreye girme süresini izleyebilirsiniz. (İç ünite fanının devreye girme süresi ortalama 3-5 dakikadır.) Eğer iç ünite fanının devreye girmesi uzun sürüyor ise klima gazı eksiktir. Eğer iç ünite fanı hiç devreye girmiyor ise klimada hiç gaz yok demektir.

Klimanız ısıtmıyorsa kullanıcı olarak yapabilecekleriniz bunlarla sınırlıdır. Klima arızasının doğru bir şekilde saptanması ve çözüme kavuşması için mutlaka Faturalı kesebilen resmi servisten yardım almalısınız

Klimalar Ne Kadar Enerji Harcar

9000 BTU klima ne kadar elektrik harcar? Eğer 9.000 BTU’luk bir klima kullanıyorsanız cihazınız en yüksek hızda bir saatte yaklaşık olarak 0,8 kW elektrik harcar.

12000 BTU klima ne kadar elektrik harcar? 12.000 BTU değerinde A sınıfı bir klima ise en hızlı çalışma modunda bir saatte 1,08 kW elektrik harcar.

18000 BTU klima ne kadar elektrik harcar? Geniş mekânlarda (büyük evler ve işletmeler gibi) tercih edilen 18.000 BTU’luk A sınıfı klima modelleri en hızlı modda saatlik 1,78 kW elektrik harcar.

24000 BTU klima ne kadar elektrik harcar? Daha çok büyük işletmelerde kullanılan 24.000 BTU kapasiteli klima modelleri en hızlı modda bir saatte 2,19 kW elektrik tüketir.

Klimaların BTU bakımından ne kadar elektrik harcadığına özetle bir yanıt vermek gerekirse; yukarıdaki rakamlardan da görüldüğü üzere cihazın BTU kapasitesi yükseldikçe elektrik maliyeti artar. Ancak sırf bu yüzden mekân için gerekli kapasiteden daha düşük kapasiteli bir klima tercih edilmemelidir. Çünkü bu durumda hem cihazdan istenilen verimi alamazsınız hem de normalden daha uzun çalıştırmanız gerekebileceği için enerji tasarrufu da elde edemezsiniz.

Soğutma Teknolojisi Bakımından: Son yılların en popüler klima modelleri arasında yer alan inverter klimalar, klasik klimalardan farklı olarak enerjiyi daha verimli bir şekilde kullanır. İçeriğinde yer alan kompresör sayesinde, güç kaynağından gelen enerjiyi değiştirme kapasitesine olan inverter klimalar; enerji tasarruflu bir klima kullanımı için idealdir. Ortam sıcaklığını istenen seviyede tutarken aynı zamanda daha az enerji harcayan inverter teknolojili klimalar; klasik klimalara kıyasla aylık elektrik tüketimi bakımından yaklaşık olarak %11 tasarruf sağlar.

Salon tipi klima ne kadar elektrik harcar? İş yeri, büyük toplantı salonu, mağaza, market, alışveriş merkezi gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu geniş mekânlarda tercih edilen salon tipi klima modelleri genellikle 24.000 BTU kapasiteye sahip bulunur. 24.000 BTU’luk bir salon tipi klima en hızlı kullanımda saatte 2,19 kW elektrik tüketir.

Bu harcama değerleri günlük birim fiyatlarıyla çarpılarak maliyet hesabı yapılabilir.​

Özellikle havaların ısınması ile birlikte klima kullanımı daha fazla artıyor. Klima kullanımından olumsuz etkilenmemek ve birtakım sağlık sorunları ile karşılaşmamak için birkaç noktada dikkatli olmak gerekiyor. Halk arasında klima çarpması olarak bilinen sağlık sorunu; vücut sıcaklığında gelişen ani değişim sonucu meydana geliyor. Klima çarpmasından kaçınmak için klimayı dikkatli ve bilinçli kullanmakta yarar var. Peki olası bir klima çarpması sonucunda ne yapmak gerekir? Klima çarpmasına ne iyi gelir? Bu soruların yanıtını sizler için derledik.

Klima Çarpması Nedir? Öz Anadolu Teknik

Klima Çarpması Nedir?

Vücut sıcaklığınızın artması sonucunda serinlemek için klima açtığınızda bu kez de vücudunuz bir anda soğuk havaya maruz kalır. Ortamda klima sebebiyle oluşan bu ani sıcaklık değişimi klima çarpması adı verilen birtakım sağlık problemlerine neden olur. Ayrıca uzun süre klima rüzgarına maruz kalmak ve bu sürede çok az hareket etmek de klima çarpmasına sebep olabilir.

Klima Çarpması Belirtileri Nelerdir?

Klima çarpması belirtisi genellikle soğuk algınlığı belirtileri ile benzerlik gösterir. Bunun yanı sıra soğuk algınlığından farklı belirtiler de söz konusu olabilir. İşte klima çarpmasının en belirgin belirtileri:

  • Boyun, sırt, kol gibi vücudun bir ya da birden fazla bölgesinde görülen kas ağrıları,
  • Göğüs ağrısı,
  • Boğaz ağrısı,
  • Burun tıkanıklığı,
  • Nefes almakta zorluk,
  • Vücut kasılması,
  • Genel vücut yorgunluğu,
  • Mide bulantısı,
  • Kusma,
  • Cilt kuruluğu,
  • Baş ağrısı,
  • Yüksek ateş.

Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir, Klima Çarpması Nasıl Geçer?

Eğer yukarıda sıraladığımız belirtileri yaşıyorsanız ve klima çarpmasından şüpheleniyorsanız klima çarpmasına iyi gelen yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak ilk etapta ve belirtilerin uzun süre devam etmesi durumunda mutlaka bir doktora görünmelisiniz. Klima çarpması nasıl geçer sorusuna karşılık olarak şu çözümler sunulabilir:

  • Klima çarpması sonucunda elbette ki doktorunuzun önerdiği ilaçlar ve ağrı kesicileri kullanmanız, belirtilerin hızlıca geçmesi için atacağınız ilk adım olacaktır. Bunun yanı sıra klima çarpmasına iyi gelen şeyler arasında ilaç dışında alternatifler de bulunuyor.
  • Eğer kas ağrısı yaşıyorsanız ılık bir duş alarak kas ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ağrıyan bölgelere uygulanan hafif bir masaj da kas ağrılarının azalmasına yardımcı olacaktır.
  • Klima çarpması sonucunda yüksek ateş, cilt kuruluğu, kusma gibi belirtiler yaşıyorsanız bol sıvı tüketmeniz oldukça önemli. Her gün bol miktarda su içebilir ayrıca çeşitli bitki çayları ile rahatlayabilir ve vücut direncinizi arttırabilirsiniz.
  • Klima çarpmasına iyi gelen bitki çayları arasında balgam atma ve öksürüğü kesme etkileri ile papatya çayı, boğaz ağrısını önleme etkisi ile yeşil çay, solunum hastalıklarını önleme etkisi ile ballı zencefilli süt, öksürük krizlerini dindirme etkisi ile adaçayı, burun ve nefes tıkanıklığını ortadan kaldırma etkisi ile nane çayı, solunumu rahatlatma ve boğazı yumuşatma etkisi ile kekik çayı gibi çaylar bulunuyor. Yaşadığınız belirtiye uygun olarak bu çaylardan birini tüketebilirsiniz.

Klima Çarpması Kaç Günde Geçer?

Klima çarpması etkilerinin geçeceği süre ile ilgili net bir zamandan söz etmek mümkün değil. Ancak klima çarpmasının etkileri ortalama olarak 3 gün görülür ve 1 hafta içinde de belirtilerin azalması, son bulması beklenir. Eğer 1 haftadan uzun süredir bu belirtileri yaşıyorsanız mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Klima Çarpmasından Korunmak İçin Bunlara Dikkat!

Klima çarpmasını engellemek için bunlara dikkat etmeyi unutmayın!

  • Kapalı bir ortama yüksek vücut ısısıyla girdiğinizde yapmayı istediğiniz ilk şey klimayı açmak oluyor öyle değil mi? Ancak bu doğru bir klima kullanımı örneği değil. Kapalı bir alana girdiğiniz zaman öncelikle vücut ısınızın düşmesini beklemeli ve sonrasında klimayı açmalısınız.
  • Klima çarpmasını önlemek için klimayı yaz aylarında 22°C olan ideal sıcaklık derecesinde kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • Klima kanatlarının dik durumda olması yani cihazın üflediği havanın doğrudan size gelmesi de klima çarpmasına sebep olabilir. Bu yüzden klima kanatlarını zemine ya da tavana bakacak şekilde ayarlamalısınız.
  • Klima çarpması sadece yaşam alanlarımızda kullandığımız cihazlardan değil toplu taşımalardaki, alışveriş merkezlerindeki ya da kafe, restoranlardaki cihazlardan etkilenme sonucunda da olabilir. Bu yüzden bu gibi yerlere giderken yanınızda bir hırka ya da şal bulundurmanız faydalı olacaktır.

İstanbul ve Kocaeli çevresinde artık ihtiyaç duyulan her noktada firmamız başarı ile hizmet veriyor. Her markanın Klimaları için hizmet vermek, gerek deneyimli personeller ile sürekli olarak kendimizi yenilemek bizim iş akışımızın en başında geliyor.. Öz Anadolu Teknik – Klima Servis Ekiplerimiz ihtiyacınız olduğu an itibarı İle isterseniz tek bir tık ile ya da tek bir alo ile hemen adresiniz belirlenir ve hizmetlerimize devam ederiz.

Hizmet Verdiğimiz Klima Markaları,

Vestel Klima Servisi,Arçelik Klima Servisi,Bosch Klima Servisi,Ferroli Klima Servisi,Baymak Klima Servisi,Vaillant Klima Servisi,Demirdöküm Klima Servisi,Mitsubishi Klima Servisi,Airfel Klima Servisi,Sharp Klima Servisi,Regal Klima Servisi

Müşteri Memnuniyet Politikamız

Öz Anadolu Teknik Beyaz Eşya

"""Kombi Ve Klima Tamir Ve Bakım Servisi"""

Aynı Gün Servis İmkanı

1 Yıl Garantili Onarım

Alanlarında Uzmanlaşmış Ekiplerimizle Birlikte Hizmet Alanlarımız

-Klima Bakım Ve Montaj Hizmeti

-Kombi Tamir Bakım Ve Petek Temizliği Hizmeti

-Beyaz Eşya Tamir Hizmeti

-Soğutucu Ürünleri Tamir Ve Bakım Hizmeti

-Sanayi Tipi Cihazlar Tamir Ve Bakım Hizmeti

DETAYLARI GÖR
SON EKLENEN ÜRÜNLERİMİZ
REFERANSLARIMIZ