Daha Önceden Teknik Servis Hizmeti Almış Müşterilerimiz İçin %10 İndirim Fırsatı. İlk Defa Tamir Hizmeti Alıyorsanız Farklı Bir Cihaz Arıza Veya Bakımın %10 İndirimden Yararlanabilirsiniz.
Günlük hayatımızda kullanmakta olduğumuz kombilerimizin evlerimizde ve işyerlerimizde ısınmada ve sıcak su ihtiyacımızı karşılama konforunu bize sunmaktadır. Kış mevsiminin gelmesi ile kombilerimizden bazı aralıkta arıza kodları ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu durumda tüketici olarak nasıl bir yol izlemeliyiz aşağıda açıklayıcı bir dille bilginize sunulmuştur.
ARÇELİK E02/F02 ARIZA KODU: Tüketici kombi ekranında E02/F02 Arıza kodu ile karşılaştığında öncelikle reset işlemini gerçekleştirmelidir. Düzelme görünmez ise en fazla 3 kez reset işlemini tekrarlayabilir. E02/F02 Arıza kodu ne anlama gelir? Kombinizin ateşleme işlemini doğru bir şekilde gerçekleştiremediği ve kısacası hatalı alev oluşumu anlamına gelir. Bu durumda kombinizin elektronik kartında, gaz valfinde ya da iyonizasyon elektrotunda sorun meydana gelmiş olabilir. Bu durumda arızanın tespiti ve çözümü için kombi servisinden destek alınmalıdır.
ARÇELİK E01 ARIZA KODU: Kullanmakta olduğunuz kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştirirken bir sorun oluşmasından dolayı E01 Arıza kodunu verir. Tüketici öncelikle kombiye reset işlemini uygulamalıdır. Daha sonra gaz giriş vanalarının açık olup olmadığını kontrol etmelidir. Vana açık konumda ise dörtlü ocağı açarak gazın gelip gelmediğinden emin olmalıdır. Tüm yapılan kontrollerde bir problem gözükmüyor ise kombinizin ateşleme elektrotunda, gaz valfinde, iyonizasyon elektrotunda ya da elektronik kartından kaynaklı bir sorun olabilir. Bu durumda tüketici arızanın tespiti ve çözümü için kombi ustasından yardım almalıdır.
ARÇELİK E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından dolayı limit termostatın devreye girerek kombi kendini kullanıma kapatır. Bu durumda kombinizden hiçbir şekilde verim alınamaz. Tüketici öncelikle kombinin petek konumunda olup olmadığını kontrol etmeli daha sonra petek vanalarının açık olmasına dikkat etmelidir. Evinizde en az üç petek açık konumda olmalıdır. Kombinizin basıncını da kontrol etmelisiniz. Eğer basınç da bir düşüklük mevcut ise kombiye su basma işlemini uygulamalısınız. Daha sonra reset işlemi uygulamanızda fayda olacaktır. Eğer bu işlemleri yaptıktan sonra kombinizde düzelme görünmez ise arıza birçok sebepten kaynaklanabilir. Bunlar; kombinizin kalorifer filtresi veya kalorifer tesisatı tıkalı olabilir. Devir daim pompası sıkışmış olabilir. Üç yollu vana konum değiştirmiş veya ortada kalmış olabilir. Ana eşanjör tıkanmış veya kireçlenmiş olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için kombi uzmanından destek alınması gerekecektir.
ARÇELİK E08/E82 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. Kullanmakta olduğunuz kombinizin alev algılayamamasından kaynaklı bir sorundur. Bu durumda kombinizin iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da elektronik kartında problem meydana gelmiş olabilir. Kombi servisinden destek alınarak arıza tespiti yapılmalıdır.
ARÇELİK E04/E05/E06/F23 ARIZA KODU: Kombinizin hava prosestatında bir problem olmuştur. Prosestat kombideki hava akımı kontrolünü sağlayan parçadır. Görevi ise fandan gelen pozitif basınç ile atık gaz sisteminde oluşan durumu anakarta iletme görevini yapmaktadır. Hermetik kombilerde bulunmaktadır. Kullanmakta olduğunuz kombiniz eğer bu arıza kodlarından birini veriyor ise anakarta bildirim görevini gerçekleştiremez ve atık gaz sisteminde bir problem meydana gelir. Bu arıza birçok sebepten kaynaklanabilir. Fanda tıkanıklık olmuş olabilir, baca yerinden çıkmış ya da tıkanıklık meydana gelmiş olabilir ya da elektronik kartta bir hasar meydana gelmiş olabilir. Tüketici bu durumda kesinlikle müdahalede bulunmamalıdır. Kombi servisi ile irtibat kurmalıdır.
ARÇELİK F59 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. F59 arızası ne anlama gelmektedir? Kombinizin gaz valfinde bir problem oluştuğu anlamına gelir. Gaz valfi kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştirmede gaz yolunu sağlayan parçadır. Sorun kombinizin anakartından da kaynaklanabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için tüketici kombi uzmanından yardım almalıdır.
ARÇELİK F37 ARIZA KODU: Kullanmakta olduğunuz kombinizin tesisatındaki suyun azaldığını gösteren arızadır. Bar göstergesine baktığınız zaman bar seviyesini 1’in altında olduğunu göreceksiniz. Öncelikle tüketici bu durumda kombinizin sol altında yer alan doldurma musluğunu açarak bar seviyesini 1,5 gelene kadar su basmalısınız ve daha sonra doldurma musluğunu kapatmalısınız. Daha sonra kombiye reset işlemi uygulayınız. Kombiniz düzene girecek ve sorun ortadan kalkacaktır. Eğer sorun devam edecek olur ise kombi ustasından yardım almanız gerekecektir.
ARÇELİK F33 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensöründe sorun oluştuğunu gösterir. Bu durumda kombinizden sıcak su alamazsınız. Sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Ya da sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre oluşmuş olabilir. Ya da sensör borularında nem oluşmuş olabilir. Tüketicinin bu durumda yapabileceği bir işlem yoktur. Servis den destek alması gerekecektir.
ARÇELİK F32 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir arıza değildir. Kombinizin dış hava sensöründe sorun oluştuğunu gösterir. Dış hava sensörü dışarıda yer almaktadır. Görevi ise kombiyi dış hava şartlarına göre çalıştırır. Tüketici bu durumda kombi tamircisinden destek alması gerekecektir. Ve elektrik kısmına da baktırmakta fayda olacaktır.
ARÇELİK F31 ARIZA KODU: Tüketicinin kesinlikle müdahale etmemesi gereken bir durumdur. F31 arızası ne anlama gelir? Kombinizin kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörde bir problem meydana geldiğini gösterir. Sensör kablolarında kısa devre veya kopukluk da oluşmuş olabilir. Tüketici arızanın nereden kaynaklandığını öğrenmek için mutlaka kombi uzmanından destek almalıdır. Sensör borularının da kontrol edilmesinde fayda olacaktır. Çünkü borularda nem oluşmasından kaynaklanan bir sorunda olabilir.
ARÇELİK F22 ARIZA KODU: Kombinizin elektriksel bir sorunu vardır. Özellikle kış aylarında voltaj düşüklüğünden veya voltaj yükselmesinden kaynaklanır. Bu durumda kombinizin elektronik kartı da hasar görmüş olabilir. Öncelikle eve gelen voltajın regülatör yardımı ile ölçüm yapılması gerekir. Bu işlemi uzman tarafından yaptırmanızda fayda olacaktır.
ARÇELİK F13 ARIZA KODU: Tüketicinin müdahalede bulunabileceği bir arızadır. F13 Arızası kombinizde bulunan reset düğmesinde bir kitlenme söz konusu olduğunu gösterir. Tüketici bu durumda kombinin yan tarafında yer alan şalteri açıp kapatarak sorunu çözebilir.
ARÇELİK E9 ARIZA KODU: Kullanmakta olduğunuz kombinizin gaz valfinde bir problem meydana geldiğini gösterir. Gaz valfi kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştirmesinde önemli bir yere sahiptir. Tüketici bu durumda kombi servisi ile irtibata geçmelidir. Kombinin geri besleme sorunu mevcut ise kombiniz ateşleme işlemini gerçekleştiremez. Sorun elektronik kart ta veya gaz valfindedir. Arızanın tespiti ve çözümü için mutlaka servis den yardım alınmalıdır.
ARÇELİK E12/E21/F25 ARIZA KODU: Tüketicinin kesinlikle bu arıza kodlarında kendisi müdahalede bulunmamalıdır. Elektronik kart kombinin en önemli parçalarındandır. Kombinin içinde bulunan tüm parçaların yönetilmesini sağlar. Elektronik kartta sorun oluşur ise kombi kendini kullanıma kapatır ve hiçbir şekilde verim alınamaz. Bu durumda tüketici kombi ustasından yardım almalıdır. Elektronik kartın tamiri ya da değişimi gerekebilir
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN